EditTestamenti2
klieshe
 
Faqja Kryesore Jetëshkrimi Fotoalbumi Librat Kontakti

 

kthehu në fillim

back  

 1939 - 1944

 

Një kamp ushtarak i pushtuesve
Pushtimi italian i Shqipërisë
Enver Hoxha - 1939
Qemal Stafa 1920-1942
Një kamp ushtarak i pushtuesve të Gjirokastrës në Luftë Pushtimi italian i Shqipërisë Enver Hoxha - 1939 Qemal Stafa
1920-1942
Vasil Shanto 1913-1944 Enver Hoxha me Manol Konomin Demonstrata antifashiste në Tiranë
Vasil Shanto
1913-1944
Enver Hoxha me Manol Konomin, pranverë 1939 Demonstrata antifashiste në Tiranë, 5 prill 1939
Ushtria fashiste italiane Enver Hoxha si mësues Miha Lako Enver Hoxha në Bari 1939
Ushtria fashiste italiane hyn me luftë në Durrës Enver Hoxha si mësues, më 1939 Miha Lako Enver Hoxha
në Bari 1939
Vendimi për largim nga puna Demonstrata antifashiste në Korçë Enver Hoxha, 1939 Pushtimi italian i Shqipërisë
Vendimi për largim nga puna, 1939 Demonstrata antifashiste në Korçë, 28 nëntor 1939 Enver Hoxha, 1939 Pushtimi italian i Shqipërisë
Në dyqanin 'Flora' Shtëpia e Adivije Agollit
Në dyqanin 'Flora', Enver Hoxha, Ilo Dardha, Pilo Peri Shtëpia e Adivije Agollit
Shtëpia e Ilmije Kosturit Shtëpia e Bije Vokshit
Shtëpia e Ilmije Kosturit Shtëpia e Bije Vokshit
Shtëpia ku u themelua Partia Komuniste e Shqipërisë Rezoluta themeluese e PKSH-së Enver Hoxha nëntor 1941 Thirrja e parë e PKSH-së
Shtëpia ku u themelua Partia Komuniste
e Shqipërisë më 8 Nëntor 1941
Rezoluta themeluese e PKSH-së Enver Hoxha
nëntor 1941
Thirrja e parë
e PKSH-së
Demonstrata antifashiste në Tiranë
Demonstrata antifashiste në Tiranë, 28.tetor 1941
Urdhër-arrestimi për Enver Hhoxhën Enver Hoxha i maskuar në ilegalitet Enver Hoxha në Shkodër
Urdhër-arrestimi për Enver Hhoxhën për pjesëmarrje në demonstratë Enver Hoxha i maskuar në ilegalitet , 1941 Enver Hoxha në Shkodër, 1941
Enver Hoxha, 1941
Shtypi revolucionar gjatë luftës
Teknikë shtypi gjatë luftës Shtëpia ku u botua gjatë luftës Zëri i popullit
Enver Hoxha, 1941 Shtypi revolucionar gjatë luftës Teknikë shtypi gjatë luftës Shtëpia ku u botua gjatë luftës Zëri i popullit
Enver Hoxha në kohën e Konferencës së Pezës
Salla ku është mbajtur konferenca e Pezës
Myslim Peza
Enver Hoxha me Myslim Pezën
Enver Hoxha në kohën e Konferencës së Pezës, më 16.09.1942 Salla ku është mbajtur konferenca e Pezës 16.shtator 1942 Myslim Peza Enver Hoxha me Myslim Pezën, shtator 1942
Haxhi Lleshi
Mustafa Xhani
Nexhmije Xhuglini
Fletëarresti për Enver Hoxhën
Haxhi Lleshi Mustafa Xhani Nexhmije Xhuglini Fletëarresti për Enver Hoxhën i shpërndarë nëpër rrethe
Miting me luftëtarë në Qafë Shmil Shtëpi në fshatin Qafë Shmil Enver Hoxha, korrik 1943 Enver Hoxha bashkë me partizanë
Miting me luftëtarë në Qafë Shmil Shtëpi në fshatin Qafë Shmil, Elbasan Enver Hoxha, korrik 1943 Enver Hoxha bashkë me partizanë, Mokër-1943
Salla e konferencës së parë të PKSH-së
Enver Hoxha me Sami Bahollin në Labinot
Enver Hoxha bashkë me partizanë
Salla e konferencës së parë të PKSH-së, pranverë 1943 Enver Hoxha me Sami Bahollin në Labinot Enver Hoxha bashkë me partizanë, Çeta e Bërzeshtës
Enver Hoxha me Vasil Shanton Enver Hoxha, korrik 1943 Enver Hoxha me delegatët Enver Hoxha me delegatët
Enver Hoxha me Vasil Shanton, Labinot 1943 Enver Hoxha, korrik 1943 Enver Hoxha me delegatët, Labinot, 4-9 shtator 1943 Enver Hoxha me delegatët e Konferencës së Dytë Nacionaçlirimtare
Enver Hoxha me Baba Faja Martaneshin, Myslim Pezën dhe Ramadan Çitakun Shëngjergj, 28.nëntor 1943
Në Stanet e Linos
Enver Hoxha me Baba Faja Martaneshin, Myslim Pezën dhe Ramadan Çitakun Shëngjergj, 28.nëntor 1943 Në Stanet e Linos, Enver Hoxha me Medar Shtyllën, Spiro Kolekën
Enver Hoxha në Shëngjergj
Enver Hoxha me Medar Shtyllën
Në Shmil në dimër 1943-44
Enver Hoxha në Shëngjergj, 1943 Enver Hoxha me Medar Shtyllën, Çermenikë, 1943 Në Shmil në dimër 1943-44, Enver Hoxha me Kosta Boshnjakun dhe Spiro Moisiun
Dimër 1943-44
Enver Hoxha me Spiro Moisiu
Enver Hoxha, në kundërsulm 1944
Dimër 1943-44, Enver Hoxha me Sami Bahollin dhe Teodor Heba Enver Hoxha me Spiro Moisiu, në ditën e fundit të ofenzivës së dimrit 1944 Enver Hoxha, në kundërsulm 1944
Enver Hoxha në rrugë për në kongresin e Përmetit
Enver Hoxha me delegatë
Enver Hoxha në rrugë për në kongresin e Përmetit 24 maj 1944 Enver Hoxha me delegatë të Kongresit të Parë në Përmet,
Enver Hoxha duke mbajtur fjalim Enver Hoxha duke dalë nga Kongresi i Përmetit Enver Hoxha me pjesëmarrës
Enver Hoxha duke mbajtur fjalim në Kongresin
e Përmetit
Enver Hoxha duke dalë nga Kongresi i Përmetit Enver Hoxha me pjesëmarrës të Kongresit të Përmetit
Enver Hoxha, si kryetar i Këshillit Antifashist Nacionalçlirimtar
Enver Hoxha komandant i përgjithshëm i Ushtrisë
Enver Hoxha, komandant
Marshimi i ushtrisë nacionalçlirimtare
Enver Hoxha, si kryetar i Këshillit Antifashist Nacionalçlirimtar Enver Hoxha komandant i përgjithshëm i Ushtrisë Enver Hoxha, komandant i përgjithshëm i Ushtrisë nacionalçlirimtare të Shqipërisë Marshimi i ushtrisë nacionalçlirimtare
Enver Hoxha gjatë ofenzivës së qershorit 1944
Enver Hoxha në zyrën e tij
Enver Hoxha në Odriçan 1944
Enver Hoxha Helmës, gusht 1944
Enver Hoxha me Omer Nishanin e Ramadan Çitakun
Enver Hoxha gjatë ofenzivës së qershorit
1944
Enver Hoxha në zyrën e tij në Odriçan dhe urdhëresat e ndryshme Enver Hoxha
në Odriçan 1944
Enver Hoxha Helmës, gusht 1944 Enver Hoxha me Omer Nishanin e Ramadan Çitakun, Helmës,
gusht 1944
Enver Hoxha duke folur në Kongresin e Parë të Rinisë Antifashiste Enver Hoxha duke shkuar në Kongresin e Rinisë Antifashiste Njësite ushtarake shqiptare
Enver Hoxha duke folur në Kongresin e Parë të Rinisë Antifashiste Enver Hoxha duke shkuar në Kongresin e Rinisë Antifashiste Njësite ushtarake shqiptare duke shkuar në luftë për çlirimin e territoreve të Jugosllavisë
Enver Hoxha me Milladin Popoviqin
Enver Hoxha me udhëheqës
Enver Hoxha me Milladin Popoviqin Enver Hoxha me udhëheqës të tjerë të Luftës Antifashiste në Berat
Populli i Beratit duke pritur Enver Hoxhën Enver Hoxha duke folur në Mbledhjen e Dytë të KANÇ
Populli i Beratit duke pritur Enver Hoxhën dhe udhëheqësit e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare Enver Hoxha duke folur në Mbledhjen e Dytë të KANÇ, 22 tetor 1944
Enver Hoxha duke dalur nga Mbledhja e KANÇ Qeveria e parë Demokratike e Shqipërisë
Enver Hoxha duke dalur nga Mbledhja e KANÇ, Berat, 22.10.1944 Qeveria e parë Demokratike e Shqipërisë, Myslim Peza, Enver Hoxha, Spiro Koleka, Medar Shtylla, Haxhi Lleshi
Enver Hoxha me anëtarë të tjerë
Enver Hoxha para ndërtesës së qeverisë demokratike në Berat
Enver Hoxha, kryetar i Qeverisë Demokratike të Shqipërisë
Enver Hoxha duke përshëndetur ushtarakisht
Enver Hoxha me anëtarë të tjerë të qeverisë së parë Demokratike, Berat Enver Hoxha para ndërtesës së qeverisë demokratike në Berat Enver Hoxha, kryetar i Qeverisë Demokratike të Shqipërisë Enver Hoxha
duke përshëndetur ushtarakisht, 1944
Enver Hoxha dhe Qeveria Demokratike Enver Hoxha me qeverinë Demokratike Enver Hoxha në rrugë për në Tiranë
Enver Hoxha dhe Qeveria Demokratike gjatë qëndrimit në Berat Enver Hoxha me qeverinë Demokratike duke shkuar nga Berati për në Tiranë Enver Hoxha në rrugë për në Tiranë, nëntor 1944
Marshimi triumfal i Enver Hoxhës me pjesëtarë të Qeverisë në Tiranë Nënat dhe familjarët e dëshmorëve
Marshimi triumfal i Enver Hoxhës me pjesëtarë të Qeverisë në Tiranë, 17 nëntor 1944 Nënat dhe familjarët e dëshmorëve duke përshëndetur hyrjen e Qeverisë Demokratike në Tiranë, 17 nëntor 1944
Populli i gëzohet hyrjes së Qeverisë Demokratike Populli i gëzohet hyrjes së Qeverisë Demokratike në Tiranë
Populli i gëzohet hyrjes së Qeverisë Demokratike në Tiranë, 17 nëntor 1944 Populli i gëzohet hyrjes së Qeverisë Demokratike në
Tiranë 17 nëntor 1944
Enver Hoxha si çlirimtar në Tiranë
Enver Hoxha para masës së qytetarëve tëTiranës
Enver Hoxha duke hipur në tribunë në sheshin e Tiranës
Enver Hoxha si çlirimtar në Tiranë,
17 nëntor 1944
Enver Hoxha para masës së qytetarëve tëTiranës, 17 nëntor 1944 Enver Hoxha duke hipur në tribunë në sheshin e Tiranës,
17 nëntor 1944
Enver Hoxha duke folur në ditën e çlirimit të Tiranës
Enver Hoxha, dhjetor 1944
Enver Hoxha, dhjetor 1944
Enver Hoxha, dhjetor 1944
Enver Hoxha duke folur në ditën e çlirimit të Tiranës,
17 nëntor 1944
Enver Hoxha,
dhjetor 1944, në vitin e parë të lirisë
Enver Hoxha, dhjetor 1944 Enver Hoxha, dhjetor 1944
Enver Hoxha në Berat Enver Hoxha në Odriçan Enver Hoxha Nako Spiru
Enver Hoxha në Berat, 1944 Enver Hoxha në Odriçan, 1944 Enver Hoxha
Orët e lirisë po afrohen
Nako Spiru
Vojo Kushi Betimi i komunist¨ve me rastin
Vojo Kushi Betimi i komunist¨ve me rastin
e themelimit të PKSH-së

 

 

Letrat e lexuesve
E re Arkivi E re