EditTestamenti2
klieshe
 
Faqja Kryesore Jetëshkrimi Fotoalbumi Librat Kontakti

 

Enver Hoxha për Kosovën

 

Çështja e Kosovës dhe e tokave shqiptare në Jugosllavi
Asgjë nuk mund të mbulojë padrejtësitë që i janë bërë kombit shqiptar me coptimin e truallit të tij
Letër drejtuar mërgimtarëve kosovarë në Perëndim
Lidhja shqiptare e Prizrenit, - moment krucial në historinë
Lidhur me marrëdhëniet tona me Kosovën
Shqipëria nuk mund të preket e të copëtohet më si në kohët e kaluara
Problemi i popullsisë shqiptare që banon në Jugosllavi
Kosova është shqiptare, mbetet shqiptare dhe i përket Shqipërisë
- Kosova Republikë E re pdf
- Çështja e Kosovës dhe e tokave shqiptare në Jugosllavi E re pdf

 

 

Shkrime për Kosovën nxjerrë nga 70 veprat e Enver Hoxhës

 

Vepra 1 E re

- "Zani i popullit" i Kosovës dhe Metohisë
- Fashizmi terrorizon Kosovën. Banda kriminelësh fashistë të organi-zuara prej Mustafa Merlikës, Këlë Bibë Mirakës, Iliaz Agushit, Ferhat Dragës e kryezinjve po vrasin e çnderojnë kosovarët
- Barbarizmat e fashizmit dhe të hyzmeqarit të tij Mihajlloviç

pdf

Vepra 4

- Revolucioni i madh i Tetorit dhe Shqipëria e vogël
- Fjala e mbajtur në mitingun e organizuar në Vlorë
pdf

Vepra 5

- Mbi analizën dhe konkluzionet e Plenumit XI të KQ të PKSH
- Fjala e mbylljes në aktivin e Partisë në Korçë
- Raport në Kongresin e I të PKSH
pdf
   

 

 

 

 

 

 

Letrat e lexuesve
E re Arkivi E re