EditTestamenti2
klieshe
 
Faqja Kryesore Jetëshkrimi Fotoalbumi Librat Kontakti

 

kthehu në fillim

back  

 

 

Këngë për Enver Hoxhën
dhe dëshmorët e kombit

 

Plot pesë shekuj nëna priti
Plot pesë shekuj nëna priti
Enver Hoxha tungjatjeta
Enver Hoxha tungjatjeta
Moj Shqipni me zemër dielli
Moj Shqipni me zemër dielli
I shkul malet amaneti
I shkul malet amaneti
Moj Shqipni me diell mbi ball
Moj Shqipni me diell mbi ball
Lum Nanlokja që t'përkundi
Lum Nanlokja që t'përkundi
Rrofsh Enver sa malet tona
Rrofsh Enver sa malet tona
Në ditëlindjen e Enverit
Në ditëlindjen e Enverit
Mblodhi shqipja pak nga pak
Mblodhi shqipja pak nga pak
Të më bëhesh porsi shqipe mali
Të më bëhesh porsi shqipe mali
Dilni se erdhi Enveri
Dilni se erdhi Enveri
Malet e Dibrës
Malet e Dibrës
Ka shkrep dielli
Ka shkrep dielli
O porsi dielli republika
O porsi dielli republika
Maji i kuq viti '70
Maji i kuq viti '70
Enver Hoxha yll epoke
Enver Hoxha yll epoke
Kala shqipja që s'bjen kurrë
Kala shqipja që s'bjen kurrë
Porsi dielli republika
Porsi dielli republika
Komandant na ka marrë malli
Komandant na ka marrë malli
Prina ti or trim prina Prina ti or trim prina
Lum Shqipëria kush po i prinë Lum Shqipëria kush po i prinë
Në qytetin si kështjellë-këngë labe Në qytetin si kështjellë-këngë labe
Potpuri këngësh labe Potpuri këngësh labe
Zemrat tona gëzojnë njëherit në ditëlindjen e Enverit Zemrat tona gëzojnë njëherit në ditëlindjen e Enverit
Karanfilat gjak mbi plagë Karanfilat gjak mbi plagë
Ecim rrugën e Enverit Ecim rrugën e Enverit
Lum e Lokja që t'përkundi Lum e Lokja që t'përkundi
Kukësi i Ri sa shpejt po rritesh Kukësi i Ri sa shpejt po rritesh
Moj Parti ty ta lumsha syrin Moj Parti ty ta lumsha syrin
Uron Kukësin Enver Hoxha Uron Kukësin Enver Hoxha
Lule Lule
C'po folka burri burrit C'po folka burri burrit
Besa jone Besa jone
Enver Hoxha te qofshim fale Enver Hoxha te qofshim fale
Dita dhe moti njëmijë Dita dhe moti njëmijë
Enveri midis nesh Enveri midis nesh
Gjalle me ne është Enver Hoxha Gjalle me ne është Enver Hoxha
Festë të madhe ka sotë Shqipëria Festë të madhe ka sotë Shqipëria
Fjala jote bëhet vepër Fjala jote bëhet vepër
Flamurtarët e Enverit Flamurtarët e Enverit
Gjallë me ne është Enver Hoxha Gjallë me ne është Enver Hoxha
Kruja Enver Hoxha rrofsh sa malet Kruja Enver Hoxha rrofsh sa malet
Kush ia ndërroi faqen malsisë Kush ia ndërroi faqen malsisë
Lule mi lule Enver Hoxha Lule mi lule Enver Hoxha
Lum Shqipnia ku merr drite Lum Shqipnia ku merr drite
Ne na rriti partia Ne na rriti partia
Populli dhe Partia Populli dhe Partia
Enver Hoxha, ne kraharor te mban shqiponja Enver Hoxha, ne kraharor te mban shqiponja
Si një trup i vetëm Si një trup i vetëm
E re
Kushtuar pesë heronjve të vigut Kushtuar pesë heronjve të vigut
Kushtuar tre deshmorëve të Kavajes Kushtuar tre deshmorëve të Kavajes
Këngë për Shpend Balin Këngë për Shpend Balin
Këngë për Ullur Zhuraj Këngë për Ullur Zhuraj
Këngë për Bardhok Bibën Këngë për Bardhok Bibën
Këngë për Tomën, Sulon dhe Janaqin Këngë për Tomën, Sulon dhe Janaqin
Këngë për Nuri Luqin Këngë për Nuri Luqin
Këngë për Kozma Nushin Këngë për Kozma Nushin
Këngë për Ibe Palikuqi Këngë për Ibe Palikuqi
Këngë për yjet e lirisë, 5 heronjtë e Vigut Këngë për yjet e lirisë, 5 heronjtë e Vigut
Këngë për Hajdar Dushin Këngë për Hajdar Dushin
Këngë kushtuar dëshmorëve Këngë kushtuar dëshmorëve
Këngë për Haxhi Babën Këngë për Haxhi Babën
Këngë për Rexhë Deliun Këngë për Rexhë Deliun
Këngë për mënsuesen e malësisë Këngë për mënsuesen e malësisë
Këngë për Kajo Karanfilin Këngë për Kajo Karanfilin
Këngë për Nazmi Rushitin Këngë për Nazmi Rushitin
Këngë për katër heroinat Këngë për katër heroinat
Këngë për Rexhep Gëqrarin Këngë për Rexhep Gëqrarin
Këngë për Halim Dërmonin Këngë për Halim Dërmonin
Këngë për nënat trime partizane Këngë për nënat trime partizane
Këngë për Dashnor Shkrelin Këngë për Dashnor Shkrelin
Këngë për Adem Gërliun Këngë për Adem Gërliun
Ushton gryka e Kaçanikut Ushton gryka e Kaçanikut
Këngë për heronjtë e Vigut Këngë për heronjtë e Vigut
Këngë për Mehmet Shpendin Këngë për Mehmet Shpendin
Këngë kushtuar djemve të Merturit Këngë kushtuar djemve të Merturit
Këngë për djemt e xha Kasemit Këngë për djemt e xha Kasemit
Këngë për katër heroinat Këngë për katër heroinat
Këngë për Bajram Currin Këngë për Bajram Currin
Këngë për Ramazan Jangozin Këngë për Ramazan Jangozin
Këngë për pesë heronjtë e Vigut Këngë për pesë heronjtë e Vigut
Këngë për Ali Pashën Këngë për Ali Pashën
Këngë për Myslim Shyrin Këngë për Myslim Shyrin
Hajredin Pasha Hajredin Pasha
Këngë për Idriz Seferin Këngë për Idriz Seferin
Këngë kushtuar Qemal Stafës Këngë kushtuar Qemal Stafës
Këngë për Shote Galicën Këngë për Shote Galicën
Këngë për Adem Qelin Këngë për Adem Qelin
Këngë për Pashko Vasën Këngë për Pashko Vasën
Në betejë me zjarr po shkoj Në betejë me zjarr po shkoj
Malet me blerim mbuluar Malet me blerim mbuluar
Këngë për Faik Tarën Këngë për Faik Tarën
Këngë për Shemsi Hakën Këngë për Shemsi Hakën
Këngë për Ibe Palikuqen Këngë për Ibe Palikuqen
Këngë për Nresha Çokun Këngë për Nresha Çokun
Këngë për Lam Dashin Këngë për Lam Dashin
Këngë për Nazmi Rushitin Këngë për Nazmi Rushitin
Këngë për Dom Nikollën Këngë për Dom Nikollën
Hajredin Pasha Hajredin Pasha
Këngë për Isuf Mujën Këngë për Isuf Mujën
Uron Kukësin Enver Hoxha Uron Kukësin Enver Hoxha
11 prilli 11 prilli
Disa këngë labe për shokun Enver Disa këngë labe për shokun Enver
Enver Hoxha në malsi Enver Hoxha në malsi
Këngë për Karafil Bellon Këngë për Karafil Bellon
Këngë për djemt e Cen Hysës Këngë për djemt e Cen Hysës
Këngë për Hysni Kapon Këngë për Hysni Kapon
Këngë për Kol Canin Këngë për Kol Canin

 

 

 

 

Letrat e lexuesve
E re Arkivi E re