klieshe

 

"Vepra 1 "


Vepra 1

 

Nëntor 1941 - tetor 1943
- Parathënie
- Parathënie për vëllimet 1 dhe 2
- Shënim për botimin e dytë
- Rezolucioni i mbledhjes së grupeve komuniste të Shqipërisë për krijimin e partisë - nëntor 1941
- Thirrja e parë e KQ të PKSH drejtuar popullit shqiptar - nëntor 1941
- Rinia komuniste e Shqipërisë do të jetë e denjë për besimin që Partia ka tek ajo - nëntor 1941
- "Java e Partisë" të shënojë një sukses të ri politik - janar 1942
pdf
- Direktiva për organizimin e aksioneve e të luftës - mars 1942
- Mbi dërgimin e sekretarëve politikë e organizativë - 27 mars 1942
- Raport në Konsultën e Parë të Aktivit të PKSH -12 prill 1942
- Zhvillimi i ngjarjeve kërkon bashkim, organizim e luftë - qershor 1942
- Thirrje drejtuar fshatarëve shqiptarë - korrik 1942
- Kryeartikulli i numrit të parë të "Zërit të popullit" - 25 gusht 1942
pdf
- Rezolucioni i Konferencës Nacionalçlirimtare të Pezës - 16 shtator 1942
- Pa mëshirë - artikull në gazetën "Zëri i popullit" - shtator 1942
- Krijimi i shoqërisë anonime bujqësore - shtator 1942
- Reaksioni na dëmton për mungesë konspiracioni - tetor 1942
- Për një spastrim të elementëve grupashë - 20 tetor 1942
pdf
- Tre heronj për lirinë e atdheut - tetor 1942
- "Zani i popullit" i Kosovës dhe Metohisë - tetor 1942
- Populli i Tiranës nderoi kujtimin e heroit Vojo Kushi - nëntor '42
- Armiqtë përpiqen për një modus vivendi - nëntor 1942
- Merlika e co e heqin veten nacionalistë - nëntor 1942
- Luftëtari trim Haxhi Lleshi dhe çeta e tij kreshnike - nëntor 1942
- Shoqëria SASTEB - kusëri kolosale - nëntor 1942
pdf
- Mbi fjalimin e tradhtarit - nëntor 1942
- 28 Nëntori, dita e bashkimit të popullit shqiptar kundër zaptuesit fashist- nëntor 1942
- Merlika pagëzon rrugët e Tiranës - nëntor 1942
- Fashizmi terrorizon Kosovën - nëntor 1942
- Çetat partizane i vijnë në ndihmë popullsive - nëntor 1942
- Celula është shkollë e Partisë - nëntor 1942
pdf
- Sekretet e qeverisë fashiste të Merlikës - dhjetor 1942
- 1943 - janar 1943
- Kështu lufton populli shqiptar - janar 1943
- Grupi i "zjarrit" shërbëtor të fashizmit - janar 1943
- Grevë urie në burgun e Tiranës - janar 1943
- Luftën do ta bëjmë me popullin - janar 1943
pdf
- Fashizmi italian ndërron veglat e tij - shkurt 1943
- Myslim Peza, Baba Faja Martaneshi - shkurt 1943
- Eqrem Libohova, beu kameleon - shkurt 1943
- Direktivat e internacionales komuniste - shkurt 1943
- Lufta jonë të mos shndërrohet në një luftë civile - 23 shkurt 1943
pdf
- Bashkëpunimi me çetat maqedonase e greke - 23 shkurt 1943
- Mbi shpërndarjen e grupit të "Zjarrit" - 7 mars 1943
- Barbarizmat e fashizmit dhe të Mihajlloviçit - mars 1943
- 7 prill, dita e zisë dhe e luftës së popullit - prill 1943
- Perspektiva për organizimin e UNSH - 10 prill 1943
- Këshillat antifashiste të grave - prill 1943
- Gruaja - faktor i rëndësishëm në luftën tonë - 14 prill 1943
- Organizimi i rinisë kërkon kujdes të veçantë - prill 1943
- Për zhdukjen e gjendjes në Vlorë - 3 maj 1943
- Për likuidimin e fraksionit të Sadik Premtes - qershor 1943
pdf
- Rinia komuniste - shembull vetëmohimi në luftë - qershor 1943
- Për shkatërrimin e fraksionit në qerkun e Vlorës - 17 qershor 1943
- Formimi i formacioneve të mëdha të UNÇSH - 20 qershor 1943
- Mbi forcimin e punës organizative të partisë - 28 korrik 1943
- Ushtria bëhet e fortë kur partia është e fortë - 29 korrik 1943
- Me bujari populli i varfër do t'ju ndihmojë - 31 korrik 1943
pdf
- Forcimi i punës organizative, politike të partisë - 1 gusht 1943
- Të kujdesemi seriozisht për armatosjen e UNÇ - 2 gusht 1943
- T'ia vini Ballit këmbët në një këpucë - 6 gusht 1943
- Jo bashkim për bashkim, por bashkim në luftë - 8 gusht 1943
- Ke rënë kokë e këmbë në pozitat e Ballit - 9 gusht 1943
- Letër shokut Haki Toska - 16 gusht 1943
- Misionet angleze futin hundët në punët tona - 16 gusht 1943
- Mbi dënimin e oportunizmit të Ymer Dishnicës - 17 gusht 1943
pdf
- Për plotësimin e nevojave të reparteve partizane me material propagandistik - 17 gusht 1943
- Mbi qëndrimin kundrejt rrymave të ndryshme - 6 shtator 1943
- Direktiva pas kapitullimit të Italisë - 9 shtator 1943
- Mbi gabimet e Kadri Hoxhës - 20 shtator 1943
- Mbi funksionimin e rregullt të Këshillit të Përgjithshëm NÇ - 20.09.1943
- Partia të qëndrojë lart në organizim të pushtetit - 22 shtator 1943
- KNÇ në Krujë të zgjidhet nga populli në mënyrë demokratike - 23.9.'43
- Mbi vendosjen e pushtetit të Krujë e Dibër - 24 shtator 1943
pdf
- Nuk lejohet dualiteti në pushtet - 26 shtator 1943
- Populli të shoh te brigada ushtrinë e vet - 28 shtator 1943
- Luftë atyre që i shërbejnë armikut - 28 shtator 1943
- Fatin e vendit do ta vendosë vetëm populli - 28 shtator 1943
- Lëvizja NÇ i pret rrugën regjimit të vjetër - 29 shtator 1943
- Vetëm pushteti i këshillave, asnjë kompromis! - 1 tetor 1943
- Populli të shohë se lufta është shpëtimi i tij - 1 tetor 1943
- Kompromisi juaj përbën një gabim të rëndë - 2 tetor 1943
- Forcimi i këshillave arrihet me punë
pdf
- Gjendja e krijuar pas kapitullimit të Italisë - 4 tetor 1943
- Mbi qëndrimin shovinist të Tempos - 5 tetor 1943
- Mbi rolin drejtues të Këshillit të Përgjithshëm - 6 tetor 1943
- Mbi qëndrimin ndaj Abaz Kupit - 7 tetor 1943
- Kujdesi ndaj elementëve të lëkundshëm - tetor 1943
- Çdo porosi për luftën të kryhet deri në fund - 13 tetor 1943
- Çështja e Ballit të ndiqet seriozisht - 14 tetor 1943
- Për plotësimin e nevojave të luftës - 16 tetor 1943
- Forca jonë varet shumë nga centralizimi i punës - 18 tetor 1943
- Nuk mund të përsëritet koha e vjetër - tetor 1943
- Mbi goditjen e asamblesë tradhtare - tetor 1943
- Mbi kujdesin për kuadrot e partisë - tetor 1943
- Mbi caktimin e kuadrove kryesorë për Brigadat II e III - tetor 1943
- Mbi shpërndarjen e rregullt të ushqimeve për ushtrinë - 28.10.1943
- Përgjigje akuzave shpifëse të Tempos - 29 tetor 1943
- Brigada të jetë tmerr për armiqtë - 31 tetor 1943
pdf
- Treguesi i lëndës
- Treguesi i emrave
- Treguesi gjeografik dhe i emërtimve të tjera
- Lënda
pdf